Стоян Стоев закри кампанията си в Сандански

Загубеното време за страната през последните месеци, уважението към опонентите и вярата, че следващото Народно събрание ще бъде съставено от хора, които могат да преведат страната през кризата. Това бяха основните акценти в обръщението на кандидата за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС Стоян Стоев към избирателите в последния ден от кампанията. Той подчерта, че каквито и да бъдат резултатите, неговият дом винаги ще бъде в Сандански.

Публикуваме цялото обръщение на Стоян Стоев:

90 дни. Толкова продължиха трите предизборни кампании през тази година.

Страната ни загуби 225 дни в дребни политически сметки и взаимни обвинения. Надявам се днес не просто да слагаме точка на поредната кампания за 2021 г., но и на безвремието в страната.

Нужна е отговорност и стабилност. Надявам се резултатите от изборите да ни помогнат да я намерим.

В дни на толкова голямо разделение зная, че всеки има своята истина и своята гледна точка. Уважавам това. Ще продължа да отстоявам моите позиции и се надявам с действията си, ден след ден, да убеждавам все повече хора, че съм достоен за тяхното доверие.

Старите хора казват, че непоискана помощ не се дава. Затова и днес се обръщам към Вас с молба за подкрепа. За да постигнем заедно истинска и необратима промяна – такава, която е плод на еволюция и знания, а не на кухи обещания.

Зная, че здравната криза, в която е затънала страната не ни позволи да стигнем до толкова хора, колкото ми се искаше. Нашите срещи тепърва предстоят – каквито и да са резултатите, аз оставам да живея тук.

Единствената сила, която ме мотивира да заставам с лицето и името си в тази поредна надпревара е именно желанието да променяме региона ни към по-добро. Зная, че ще го постигнем, защото тук има много трудолюбиви и способни хора, които милеят за родното си място.

В неделя, излезте и гласувайте – извоювахме свободата ние да уволняваме и назначаваме правителствата, които ще ни управляват. Това е най-голямото демократично право – използвайте го!

Историята ни даде редкия шанс да видим всеки от пътищата, които така наречените „нови политици“ предлагат, до къде ще ни заведе. След два парламента на сплетни и дребни политически сметки, вярвам, че ще излъчим Народно събрание от достойни хора, които да преведат страната през кризата.

Да се държим заедно, защото само обединени ще успеем!“

Стоян Стоев
Кандидат за народен представител
Коалиция ГЕРБ-СДС

По инициатива на Стоян Стоев стартира разяснителна кампания за машинния вот в малките населени места

По инициатива на Стоян Стоев стартира разяснителна кампания за машинния вот в малките населени места. Както преди дни съобщихме, кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС се ангажира с разработването на симулатор за електронно гласуване, който вече е достъпен онлайн.

„Голямото предизвикателство обаче е да стигнем до възрастните хора в малките населени места. В тях малко от живеещите използват интернет, а същевременно притеснението от машинния вот е най-голямо“, обясни Стоян Стоев. Затова групи от доброволци започват обиколки на населените места. Те ще бъдат оборудвани с таблети и ще показват на възрастните хора как да гласуват електронно. Симулаторът е напълно идентичен с екрана на машината. „Запазихме дори стъпката с възможност дали избирателят ще гласува само на парламентарните избори или ще подкрепи и кандидат за президент. Най-важното е повече хора да идат до урните, независимо на кого симпатизират“, категоричен е Стоян Стоев.

За да се подобри информираността на възрастните хора по негова инициатива е разработен и информационен материал под формата на вестник. В него са обединени някои от постигнатите резултати от ГЕРБ в Сандански, въпреки че партията не участва в управлението на общината. „На хората им омръзва от агитационни материали. Затова решихме да направим материал под формата на вестник, обединяващ някои от по-важните ни инициативи. С това залагаме на информирания избор, а не на пропагандата“, каза Стоян Стоев. Той подчертава, че хартиеният носител дава възможност да се стигне до много повече хора, които не използват електронните медии и социалните мрежи.

Вестникът е озаглавен „Сандански избира“ и може да бъде получен от офиса на ГЕРБ в Сандански. В следващите дни предстои и разпространението му в селата в община Сандански, както и в основните квартали на града.

Храмов празник на най-старата църква в Сандански

Манастирът „Св. Св. безсребреници Козма и Дамян“ днес отбеляза своя храмов празник. Множество хора се стекоха на тържествената служба. Да почете светите братя на храмовия празник бе и Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС.

„За светите братя се казва, че те не търсели земна слава и богатства, затова и до днес са почитани, особено тук, в Сандански. Ноември започва с два големи и натоварени с много символика празника. Дано това да е добро предзнаменование и в средата на месеца да изберем мъдро и отговорно“, коментира Стоян Стоев.

По-рано той поздрави и всички учители и хората на науката, и изкуството с Деня на народните будители. Стоян Стоев подчерта, че трябва не само да почитаме паметта на будителите и освободителите дали живота си за България, но и да ценим съвременниците ни, които всеки ден пробуждат съзнанията ни.

Стоян Стоев: При нов управленски мандат на ГЕРБ, средната учителска заплата ще бъде 2 500 лв.

До 4 години, при управление на ГЕРБ, средната учителска заплата ще бъде 2500 лв., а на университетските преподаватели – 3 000 лева. Това подчерта Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС пред БНР. Той бе поканен да участва в дебат за управленските приоритети на кандидати от Благоевградския избирателен район.

„Поемаме конкретни ангажименти, които всеки човек да проследи дали се изпълняват или не“, подчерта Стоян Стоев и напомни, че през 2017 г. много хора са били скептични дали ГЕРБ ще изпълнят обещанието си за двойно увеличение на заплатите на учителите. „Въпреки трудностите и предизвикателствата, изпълнихме поетия ангажимент. Затова и всеки работещ в образователната система може да е сигурен, че заплата от 2 500 лв. не е пожелание, а конкретен ангажимент за следващите 4 години“, каза още кандидатът от Сандански.

Разходите за образование ще бъдат минимум 5% от БВП, а данъците няма да бъдат променяни, стана ясно от неговото изказване. Той припомни и ситуацията в страната преди ГЕРБ да поеме управлението – нито една изцяло построена магистрала; минимална заплата от 240 лв. и преживяна хиперинфлация, унищожила спестяванията на хората. „Днес имаме завършени магистрали, скоростни пътища и редица инфраструктурни подобрения. И възможност да говорим за средна заплата от 2 000 лв. Всичко това се дължи на устойчивия растеж от последните години“, категоричен бе Стоян Стоев.

Той не спести и критика към другите опоненти, които в две последователни народни събрания не съставиха правителство, заради личното си его и политически сметки. „Видяхме, че всички те говорят едно преди избори и правят точно обратното, когато седнат на банките в парламента. Лесно е да критикуваш, много трудно обаче е да работиш“, каза още Стоян Стоев. Той коментира и казусът с двойното гражданство на Кирил Петков. „Конституцията е основният закон на страната. Когато не спазваш закона си точно обратното на почтен и в този казус няма други нюанси“, категоричен е кандидатът от Сандански.

Четвъртият в листата на коалиция ГЕРБ – СДС благодари на всички гласували за него на предходните два избора и се ангажира да работи за по-доброто бъдеще на региона. „Сега, повече от всякога, ни трябва стабилност. Не е време за политически експерименти, а за обединение“, обърна се той към жителите в област Благоевград.

Симулатор за електронно гласуване вече е достъпен онлайн

Симулатор за електронно гласуване за избирателите от Благоевградския регион вече е наличен онлайн. Инициативата е на Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС.

„Доразвихме онлайн модул и го направихме максимално близък до начина, по който ще се гласува на 14 ноември. Сега предстои наши доброволци, оборудвани с таблети, да се опитат да стигнат до максимално хора в следващите дни“, обясни Стоян Стоев. Той разказа и че в няколко национални медии вече са правени демонстрации да се гласува със същия модул. „Радваме се, че модулът привлича внимание още преди да е представен официално. Най-важното е да помогнем повече хора да са уверени и да отидат до урните без притеснение от машините“, подчерта кандидатът на Сандански.

Припомняме, че Стоян Стоев имаше сходна инициатива и на предходните избори, която премина под надслов „Гласуваме електронно, избираме умно“. Само за 3 седмици тя стигна до няколко стотин души в община Сандански, а на основа на онлайн модула бяха разработени десетки други симулатори. Целта на инициативата бе не само да подкрепи кандидатурата на Стоян Стоев, но и информационната кампания за машинното гласуване.

Симулаторът за електронно гласуване е достъпен на адрес: http://vote-sn.bss.design/, както и на официалния сайт на кандидатът за народен представител www.stoevbg.com.

Полк. Невяна Митева – един съмишленик за изграждането на закрит плувен басейн в Сандански

Кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева е не само сред приятелите на Сандански, но и съмишленик на идеята за изграждане на закрит плувен басейн в гарда. Това стана ясно по време на срещите ѝ с плувните клубове на Сандански на базата на спортния интернат. Тя заедно с кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков през вчерашния ден бяха на визита в Сандански, като по покана на Стоян Стоев посетиха и плувната база.

Треньорите показаха условията, в които в момента се подготвят плувците и подчертаха належащата нужда от изграждане и на закрит плувен басейн. Инициативата това да стане обща национална кауза бе подета от Стоян Стоев още през март тази година, а зад нея публично застанаха плувецът Петър Стойчев, олимпийската шампионка Станка Златева и др.

Срещата на полк. Митева с плувните клубове бе и много емоционална. С някои от треньорите ги свързва дългогодишно приятелство, а тя самата е била на редица спортни състезания и лагери в Сандански. Невяна Митева е сред най-успелите жени в плувния спорт в България като и до днес държи най-добро време на 200 м бътерфлай. Най-големият ѝ успех е 6-о място на олимпиадата в Сеул през 1988 г. в щафетата на 4 по 100 м. съчетано плуване.

Стоян Стоев посрещна кандидатпрезидентската двойка на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Сандански

Кандидатпрезидентската двойка на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева бе днес в Сандански. Техен домакин бе кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Стоян Стоев. Сандански е един от трите града, които кандидат-президентската двойка ще посети в областта през днешния ден.

Идвали сме много пъти тук – познаваме и обичаме този град, коментираха те пред събралите се хора. „Виждам, че и днес тук има хора с различни политически пристрастия и възгледи. Именно това е и голямата сила на личности като Вас – че можете и обединявате толкова различни хора“, подчерта Стоян Стоев. Той акцентира и на дискусионната тема за президентските правомощия. „Едно е безспорно – неговата роля на обединител и водач на нацията в най-тежки моменти. Румен Радев сам избра да не бъде президент, когато в дни на най-големи изпитания не направи нито едно обръщение към народа си; не свика Консултативния съвет за национална сигурност; не се опита да успокои народа си в дни, в които целия свят се изправи пред едно глобално неизвестно предизвикателство“, каза още Стоян Стоев.

„Видяхме, че вдигнатият юмрук не решава проблеми. В дни на толкова много изпитания, само истински обединени можем да минем през кризите, които стоят пред нас. Затова вярвам, че вие ще бъдете хората, които ще ни поведат напред“, обърна се Стоян Стоев към кандидат-президентската двойка. От своя страна проф. Герджиков подчерта, че очаква дебат с действащия президент, който, по думите му, дължи много отговори на българите. „В пряк дебат избирателите ще получат ясен отговор за решенията и алтернативите, които предлага нашата кандидат-президентска двойка“, посочи проф. Герджиков.

Кандидатът за президент акцентира и на проблемите в сферата на енергетиката. „Ситуацията е критична. Потърпевши са милиони български домакинства, потърпевш е бизнесът, който протестира. Правителството обеща компенсации, което обаче е крайно недостатъчно. Държавата трябва да направи всичко възможно да не се стигне до фалити на фирми и ръст на безработните, но и да компенсира и битовите потребители, които са най-големите потърпевши от ценовия шок“, категоричен бе проф. Герджиков.

След края на дискусията много от събралите се граждани от Сандански продължиха обсъждането в директни разговори с кандидатите. Стоян Стоев от своя страна им подари картини с пейзажи от Сандански с пожеланието да ги закачат в президентските кабинети и да не забравят проблемите и перспективите пред региона.

Сред официалните лица на днешната среща с граждани от общината бяха евродепутатът Андрей Новаков, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС Росен Желязков, Александър Мацурев, Костадин Стойков, Асим Адемов и Мария Данчова, бившите народни представители Даниела Савеклиева и Георги Динев, общински съветници и др.

Стоян Стоев: В Деня на Св. Иван Рилски да се помолим за здраве и да почетем труда на българските лекари

Да благодарим на лекарите, които вече втора година се борят с пандемията и да отдадем уважението за труда и себеотрицанието им, защото Св. Иван Рилски е и техен покровител. Това каза Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС. Той почете Деня на Св. Иван Рилски в параклиса над Сандански, където според легендата е било едно от местообитанията на българския светец.

„Допълнителните стимули от 1 000 лв. за здравните работници на първа линия никога не са били достатъчни. Днес обаче дори те не стигат в пълен обем до тези, които работят денонощно на първа линия. Това е възмутително – изоставихме тези, на които всички разчитаме в най-трудните ни мигове“, подчерта Стоян Стоев. Според него липсата на каквато и да е реакция от властите е плашеща. „Летим към пропастта, а мерки липсват. Днес управляващите мислят за предизборната кампания, а не за здравето на хората“, категоричен бе Стоян Стоев.

Четвъртият в листата на ГЕРБ коментира и потенциала на регионалния туристически сектор. „Днес сме на мястото, за което се смята, че Св. Иван Рилски е прекарал няколко от годините си. Това обаче е известно много повече на нас – местните, отколкото на туристите. Може да се направи още много, защото Сандански не е само минерална вода – ние имаме уникална природа и древна история, която трябва да покажем на нашите гости“, каза още Стоян Стоев.

Евродепутатът от Германия Свен Симон посети Сандански и разговаря за развитието на региона с кандидата за народен представител на ГЕРБ-СДС Стоян Стоев

На посещение в Сандански бе евродепутатът от Германия Свен Симон – представител в комисията по Международна търговия в Европейския парламент (ЕП). Той е в България по покана на областния координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

По инициатива на Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС, Свен Симон посети в Сандански едно от най-модерните предприятия в региона, където се произвежда алуминиева и PVC дограма, които са 100% за износ. Той бе впечатлен да види, че предприятието работи само с германски машини и отговаря на най-високите европейски стандарти за качество. Представителят в комисията по Международна търговия на ЕП коментира административните трудности, които собствениците срещат при износа на готовата продукция и се ангажира да търси решения, които могат да се приложат на ниво ЕС.

Български вина от региона на Сандански ще бъдат представени в Брюксел. За това се ангажира евродепутатът от Германия след посещението му във винарската изба „Златен Рожен“. Гостът бе впечатлен от качеството на вината и високите стандарти на производството му. Организирана бе и дегустация с изцяло местни продукти. „Именно затова и един от важните приоритети е да имаме регионален етикет за произход. Защото нашите храни и вина са отличителната черта, която може да ни представя пред света заедно с уникалната природа, древната история и минералната вода“, коментира Стоян Стоев по време на срещата.

По време на обиколката бяха коментирани и възможностите за приличане на повече инвестиции в региона, разкриване на нови работни места и подпомагане на български компании да излязат на европейския пазар.

„България и Сандански вече имат още един приятел в Европейския парламент и аз съм сигурен, че
заедно можем да създадем предпоставки повече от винарските изби в региона да реализират успешен износ. Качеството отдавна сме го постигнали, сега трябва да работим, за да ни познават и търсят на европейския пазар. Цел, която производителите не могат да постигнат сами, без помощ от държавата“, подчерта Стоян Стоев. Според него, когато в Европейския парламент имаме активни представители можем да отнасяме и местни проблеми, които имаме на европейско ниво. „Трябва само да вярваме повече в себе си и да търсим решенията неуморно“, каза Стоян Стоев.

Сандански отново с предна позиция в листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите избори: Стоян Стоев е четвърти

Сандански ще има двама кандидата в листата на ГЕРБ – СДС за предстоящите извънредни избори. Отново на четвърто място е поставен икономиста Стоя Стоев, който направи две последователни много силни кампании и получи високо доверие от хората от региона.

Припомняме, че Стоян Стоев бе единственият избран народен представител от Сандански на редовните избори през април 2021 г. на последвалите извънредни избори през юли той получи най-много преференциални гласове от кандидатите на другите партии в общината. С личния си вот той изпревари и кандидатите на Благоевград, Банско, Разлог и Гоце Делчев. Поради високото доверие от хората в региона и активните му позиции по редица обществени проблеми, Стоян Стоев отново е поставен под номер 4 в листата на най-голямата партия, като преференцията за него в бюлетината ще се отбелязва със 104. Това дава много добра възможност на Сандански да изпрати свой представител в новия парламент.

Стоян Стоев има над 15 години мениджърски опит на ръководни позиции в български и международни компании. Избран за общински съветник на местните избори през 2019 г., той бе част от комисиите по “Инвестиционна политика, европейски фондове и международно сътрудничество” и „Бюджет и финанси“ в местния парламент. Баща на две деца, живее в с. Поленица, община Сандански.

На предстоящите избори Сандански ще има и втори кандидат – това е Антония Ламнева. Тя е инженер, като се занимава с енергийно и строително проектиране. Поставена е под номер 14 в листата на ГЕРБ – СДС. „Антония е сред младите и активни хора в Сандански, като с нейното включване искаме да поставим фокус върху бъдещето на нашия регион, защото само с тяхната ангажираност в обществено-политическия живот можем да дадем нова посока на развитие на родните ни места“, коментира общинският координатор на ГЕРБ – Сандански Стоян Стоев.