Министър Росен Желязков в Сандански: Осигурено е финансиране за цялостната рехабилитация на бул. Европа

Правителството осигури финансиране в размер на 4 млн. лв. за реконструкция на общински път от пътен възел Сандански на автомагистрала „Струма” до кръстовище с гл. път Е-79 на входа на града (булевард “Европа”). Това коментира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията водач на листата на ГЕРБ в Благоевград Росен Желязков в курортната община. Той бе на място на булеварда заедно с кандидата за народен представител Стоян Стоев, евродепутата Андрей Новаков и народния представител в 44-то Народно събрание Даниела Савеклиева.

„Важно е тези средства да бъдат разходвани максимално целесъобразно, за да решим както транспортните проблеми, така и да повишим пътната безопасност. Двете направления пресичащи се на входа на града ни стават все по-натоварени, а задръстванията растат от ден на ден. Не трябва да забравяме, че и именно това е първото, което виждат хилядите туристи посещаващи общината ни“, каза Стоян Стоев, който инициира и посещението на място.

С министър Желязков бяха коментирани и други важни транспортни проекти за региона. „Разбира се основен приоритет е завършването на АМ „Струма“ – нещо, за което трябва да работим всички народни представители от региона“, подчерта Стоян Стоев.