Стоян Стоев посрещна кандидатпрезидентската двойка на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Сандански

Кандидатпрезидентската двойка на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева бе днес в Сандански. Техен домакин бе кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС Стоян Стоев. Сандански е един от трите града, които кандидат-президентската двойка ще посети в областта през днешния ден.

Идвали сме много пъти тук – познаваме и обичаме този град, коментираха те пред събралите се хора. „Виждам, че и днес тук има хора с различни политически пристрастия и възгледи. Именно това е и голямата сила на личности като Вас – че можете и обединявате толкова различни хора“, подчерта Стоян Стоев. Той акцентира и на дискусионната тема за президентските правомощия. „Едно е безспорно – неговата роля на обединител и водач на нацията в най-тежки моменти. Румен Радев сам избра да не бъде президент, когато в дни на най-големи изпитания не направи нито едно обръщение към народа си; не свика Консултативния съвет за национална сигурност; не се опита да успокои народа си в дни, в които целия свят се изправи пред едно глобално неизвестно предизвикателство“, каза още Стоян Стоев.

„Видяхме, че вдигнатият юмрук не решава проблеми. В дни на толкова много изпитания, само истински обединени можем да минем през кризите, които стоят пред нас. Затова вярвам, че вие ще бъдете хората, които ще ни поведат напред“, обърна се Стоян Стоев към кандидат-президентската двойка. От своя страна проф. Герджиков подчерта, че очаква дебат с действащия президент, който, по думите му, дължи много отговори на българите. „В пряк дебат избирателите ще получат ясен отговор за решенията и алтернативите, които предлага нашата кандидат-президентска двойка“, посочи проф. Герджиков.

Кандидатът за президент акцентира и на проблемите в сферата на енергетиката. „Ситуацията е критична. Потърпевши са милиони български домакинства, потърпевш е бизнесът, който протестира. Правителството обеща компенсации, което обаче е крайно недостатъчно. Държавата трябва да направи всичко възможно да не се стигне до фалити на фирми и ръст на безработните, но и да компенсира и битовите потребители, които са най-големите потърпевши от ценовия шок“, категоричен бе проф. Герджиков.

След края на дискусията много от събралите се граждани от Сандански продължиха обсъждането в директни разговори с кандидатите. Стоян Стоев от своя страна им подари картини с пейзажи от Сандански с пожеланието да ги закачат в президентските кабинети и да не забравят проблемите и перспективите пред региона.

Сред официалните лица на днешната среща с граждани от общината бяха евродепутатът Андрей Новаков, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС Росен Желязков, Александър Мацурев, Костадин Стойков, Асим Адемов и Мария Данчова, бившите народни представители Даниела Савеклиева и Георги Динев, общински съветници и др.