По инициатива на Стоян Стоев стартира разяснителна кампания за машинния вот в малките населени места

По инициатива на Стоян Стоев стартира разяснителна кампания за машинния вот в малките населени места. Както преди дни съобщихме, кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС се ангажира с разработването на симулатор за електронно гласуване, който вече е достъпен онлайн.

„Голямото предизвикателство обаче е да стигнем до възрастните хора в малките населени места. В тях малко от живеещите използват интернет, а същевременно притеснението от машинния вот е най-голямо“, обясни Стоян Стоев. Затова групи от доброволци започват обиколки на населените места. Те ще бъдат оборудвани с таблети и ще показват на възрастните хора как да гласуват електронно. Симулаторът е напълно идентичен с екрана на машината. „Запазихме дори стъпката с възможност дали избирателят ще гласува само на парламентарните избори или ще подкрепи и кандидат за президент. Най-важното е повече хора да идат до урните, независимо на кого симпатизират“, категоричен е Стоян Стоев.

За да се подобри информираността на възрастните хора по негова инициатива е разработен и информационен материал под формата на вестник. В него са обединени някои от постигнатите резултати от ГЕРБ в Сандански, въпреки че партията не участва в управлението на общината. „На хората им омръзва от агитационни материали. Затова решихме да направим материал под формата на вестник, обединяващ някои от по-важните ни инициативи. С това залагаме на информирания избор, а не на пропагандата“, каза Стоян Стоев. Той подчертава, че хартиеният носител дава възможност да се стигне до много повече хора, които не използват електронните медии и социалните мрежи.

Вестникът е озаглавен „Сандански избира“ и може да бъде получен от офиса на ГЕРБ в Сандански. В следващите дни предстои и разпространението му в селата в община Сандански, както и в основните квартали на града.