По инициатива на Стоян Стоев – нова спирка за жителите на село Плоски

По инициатива на Стоян Стоев, общински координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител, бе изградена нова спирка в местността Плоска чешма. На мястото спират автобусите от Благоевград и Сандански и се използва ежедневно от много от местните хора.

Повече от 10 години на място имаше само една пейка и в студ, дъжд и пек хората чакат под открито небе, коментираха местните жители. Проблемът многократно е поставян на вниманието на общината, но поради липса на воля така и не е бил решен. „Още докато бях общински съвет заедно с колегата ми Георги Георгиев и кмета на Плоски Кирил Катарджиев се опитахме да придвижим казуса към общинското ръководство. Виждайки обаче, че решението така и не идва запретнахме ръкави и решихме проблема“, подчерта Стоян Стоев.

Кметът на селото подчерта, че спирката се ползва много от местните хора, в това число от възрастни хора и ученици. „На всеки се налага да отиде до града – независимо дали на преглед, пазар или друго. Има и хора, които ежедневно я ползват и за всички тях липсата на сянка през лятото и заслон през зимата, е създавало много неудобство“, коментира още той.

Вече е изграден дървен навес с прегради от двете му страни, които да спират вятъра през студените дни. Това е поредна инициатива на ГЕРБ – Сандански за облагородяване на обществени пространства. През последните месеци бяха направени нови пейки и беседки в населени места от общината, засадени бяха дръвчета и др.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *