Полк. Невяна Митева – един съмишленик за изграждането на закрит плувен басейн в Сандански

Кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева е не само сред приятелите на Сандански, но и съмишленик на идеята за изграждане на закрит плувен басейн в гарда. Това стана ясно по време на срещите ѝ с плувните клубове на Сандански на базата на спортния интернат. Тя заедно с кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков през вчерашния ден бяха на визита в Сандански, като по покана на Стоян Стоев посетиха и плувната база.

Треньорите показаха условията, в които в момента се подготвят плувците и подчертаха належащата нужда от изграждане и на закрит плувен басейн. Инициативата това да стане обща национална кауза бе подета от Стоян Стоев още през март тази година, а зад нея публично застанаха плувецът Петър Стойчев, олимпийската шампионка Станка Златева и др.

Срещата на полк. Митева с плувните клубове бе и много емоционална. С някои от треньорите ги свързва дългогодишно приятелство, а тя самата е била на редица спортни състезания и лагери в Сандански. Невяна Митева е сред най-успелите жени в плувния спорт в България като и до днес държи най-добро време на 200 м бътерфлай. Най-големият ѝ успех е 6-о място на олимпиадата в Сеул през 1988 г. в щафетата на 4 по 100 м. съчетано плуване.